Microbiologische veiligheidskasten

Microbiologie

Microbiologie is niet meer weg te denken in ons dagelijks leven. Het is de wetenschap van de micro-organismen, meer specifiek vooral de bacteriën, eencellige schimmels ofwel gisten, (soms ook) schimmels, en virussen. Microbiologen houden zich vnl. bezig met de studie van dergelijke micro-organismen. Daarbij ligt het accent vooral op de studie van de biochemie en de ecologie. Ziekteverwekkende micro-organismen worden vanouds vooral bestudeerd in de medische en veterinaire microbiologie, waarbij microbiologische veiligheidskasten onmisbaar zijn.

Microbiologische veiligheidskasten

Door diverse leveranciers worden veiligheidskasten gebouwd en geplaatst. Deze kasten voldoen aan de normen Klasse II A – en II B, Klasse III of zelfs hoger. Hoe hoger het risico en de kans op besmetting, hoe veiliger de kast is. De kasten zijn veelal uitgerust met HEPA – en/of microbiologische reinigingsfilters. Veelal word de lucht uit de ruimte aangezogen en eerst via het filtersysteem gefilterd. Daarna stroomt deze steriele lucht op het werkblad en voorkomt dat monsters in de veiligheidskast besmet worden door virussen en bacteriën. Sommige veiligheidskasten hebben een recirculatieprincipe van 30% (terug in de labruimte) en 70% (naar werkblad veiligheidskast). Er zijn ook veiligheidskasten die 100% gefilterde lucht, afvoeren naar het centrale afzuigsysteem.

Reiniging

Als één van de eerste bedrijven, is S.I.S. Schoonmaak en Herstel, sinds enkele jaren, gespecialiseerd in het reinigen en/of afvoeren van microbiologische veiligheidskasten.

In samenspraak met de lab beheerder, de technische ondersteuning van diverse leveranciers en de technische kennis die onze specialisten de laatste jaren in deze specialisatie hebben opgebouwd, kunnen we een gedegen offerte, werkprotocol en de risico – inventarisatieplan opstellen, om vervuilde microbiologische veiligheidskasten te reinigen en desgewenst ook af te voeren, volgens de geldende Arbo – en Wetgeving regels. Ook het verzorgen van het, vooraf uitgassen van microbiologische veiligheidskabinetten, behoort tot de mogelijkheden.

Direct contact opnemen

Wilt u meer weten over het reinigen van microbiologische veiligheidskasten? Vul dan onderstaand contactformulier in of bel naar (0412) 61 70 12.

Volg ons op social media

Volg ons op Facebook of LinkedIn en blijf op de hoogte van onze werkzaamheden. Hier plaatsen we af en toe referenties, zodat u een goed beeld verkrijgt van gerealiseerde werkzaamheden. Wij heten u van harte welkom!